Medical Taping

Binnen onze praktijk worden diverse tape-methodes toegepast:

Tapen volgens het "Medical Taping Concept" waarbij volgens specifieke manieren van tapen ontspanning in spieren wordt bereikt of ontlasting van geïrriteerde structuren wordt verkregen. Voor meer informatie over het "MTC" zoals het indicatiegebied vindt u hier de link.
Tapen vlgs McConnell waarbij knie(schijf)klachten kunnen worden behandeld. Aandoeningen van de knieschijf komen veel voor. Veelal betreft het jongere mensen. De aandoening kenmerkt zich in het bijzonder door een disbalans tussen symptomen en feitelijk aantoonbare afwijkingen.
De stoornissen worden over het algemeen gekenmerkt door diffuse pijn onder en/of rond de knieschijf en enkele keer uitschietend naar de knieholte. Daarnaast behoren “kraken”, zwelling en “alsof het been slot gaat” tot de mogelijke klachten. De ernst van de klachten neemt vaak toe door bijvoorbeeld traplopen, fietsen, springen of langdurig stilzitten. De aandoening heeft vaak grote gevolgen voor het dagelijkse leven en de sportbeoefening.
De Australische fysiotherapeut J. McConnell heeft zich in deze materie sterk verdiept en een therapie ontwikkeld die bestaat uit mechanische beinvloeding, speciale oefentherapie, een nieuwe tapetechniek en een nieuwe tape die speciaal voor deze therapie is ontwikkeld.
Tapen bij / na (sport)blessures

Het Medical Taping Concept wordt bij ons al lange tijd succesvol toegepast.

< Terug